Osobnosti

Bruce Willis nečekaně oznámil konec své herecké kariéry. Může za to onemocnění afázie

Filmový svět zažívá pořádný šok. Hollywoodský herec Bruce Willis oznámil, že ukončuje svou hereckou kariéru. Tuto nepříjemnou novinku oznámil v příspěvku na Instagramu své dcery Rumer Willisové. A co tohoto skvělého herce k tomuto rozhodnutí vedlo? Jako důvod uvedl onemocnění afázii.

Zdroj fotky: Shutterstock

Jako další se k celé situaci vyjádřila i Bruceova bývala manželka: „S Bruceovými úžasnými příznivci jsme se jako rodina chtěli podělit o to, že náš milovaný Bruce má určité zdravotní problémy. Nedávno mu byla diagnostikována afázie, která ovlivňuje jeho kognitivní schopnosti. V důsledku toho a s velkým rozmyslem Bruce končí svou kariéru, která pro něj tolik znamenala.“

„Pro naši rodinu je to opravdu těžké období a my si vážíme vaší trvalé lásky, soucitu a podpory. Procházíme tím jako silná rodinná jednotka a chtěli jsme do toho zapojit jeho fanoušky, protože víme, jak moc pro vás znamená, stejně jako vy pro něj. S láskou Emma, Demi, Rumer, Scout, Tallulah a Evelyn,” stojí v rodinném prohlášení, které na Instagramu zveřejnila hercova bývalá manželka Demi Moore.

A co je to Afázie? Afázie způsobuje problémy s mluvením, psaním nebo porozuměním mluvené řeči či psaného textu. Jedná se o neurologickou poruchu, která vzniká v důsledku poškození částí mozku, které jsou odpovědné za jazyk. Tyto oblasti se zpravidla nacházejí v levé mozkové hemisféře. 

Afázie se často objevuje po mrtvici nebo úrazu hlavy. Pomalu se vyvíjí rovněž jako následek mozkového nádoru, progresivního neurologického onemocnění (Alzheimerovy choroby) nebo infekce.

Zdroj: Instagram.com

Exit mobile version